Βασικες αρχες & τεχνικες μυθοπλασιας

( αφορά βασικές τεχνικές δημιουργικής γραφής )

Πώς διαχειριζόμαστε την πνευματική μας «ακαταστασία»  στη δημιουργική γραφή και πως βάζουμε σε τάξη τις σκέψεις μας;  Πως μετουσιώνουμε τις εμπειρίες, ιδέες, εμμονές ή συναισθήματα μας σε καλλιτεχνικό δημιούργημα;   Ποια είναι τα ασήμαντα ή τυχαία γεγονότα που θα μπορούσαν να αφαιρεθούν από την πλοκή της ιστορίας μας;  Ποια είναι τα «θεμέλια» της αφήγησης κι από πού αντλούμε έμπνευση; Υπάρχουν  τεχνικές  για να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας και ποιες είναι αυτές; 

Η συγγραφή είναι ένα «εσωτερικό ταξίδι», μια λευκή οθόνη όπου προβάλλεται ο εσωτερικός μας κόσμος. Περικλείει όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους στον πραγματικό μας κόσμο ή  σε έναν δικό μας φαντασιακό. Όμως από την άλλη, πετυχημένη είναι η ιστορία μας όταν γεννά στον αναγνώστη τα ίδια συναισθήματα με αυτά που τρέφουμε εμείς.

Το συνηθέστερο πρόβλημα στην αρχή   της δημιουργικής εργασίας  μας δεν είναι τόσο  η έλλειψη φαντασίας όσο  εκείνων των θεμελίων λίθων που χρειάζεται κανείς για να απελευθερώσει τη φαντασία του.  Στο εργαστήρι  μας  “Βασικές αρχές & τεχνικές”  ενισχύουμε  πρώτα την αυτοπεποίθηση και τον αυθορμητισμό μας ως επίδοξοι συγγραφείς κι έπειτα εξασκούμαστε με τρόπο εύληπτο και ουσιαστικό στη μαγεία της γραφής μέσα από απλές τεχνικές, ασκήσεις & συγγραφικά παιχνίδια.
Στο εργαστήρι αυτό δίνεται έμφαση στις τεχνικές μυθοπλασίας, στο “ξεκλείδωμα”   της φαντασίας καθώς και  στη ψυχολογία ηρώων και συγγραφέα.

 Διάρκεια -συχνότητα : 1.30′-   1 φορά την εβδ.  

Για το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα και τις παρεχόμενες εκπτώσεις , επιλέξτε “κόστος συμμετοχής”
(Λειτουργεί πρωινό καθώς και απογευματινό τμήμα με τη δυνατότητα μεταπήδησης από το ένα Τμήμα στο άλλο)

Συντονίζει η  Πηνελόπη Χριστοπούλου


art is our therapy