~Εργαστηριο Ορθοφωνιας με την Κατερινα Γιαμαλη~

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην ΕκπαίδευσηΓραφείο Βόρειας Ελλάδας
Εργαστήριο Ορθοφωνίας
Θεσσαλονίκη, 11 Μαΐου 2018, 17:00-20:00
Χώρος: ” Script & ART”: Συγγραφή-Θέατρο-Σεμινάρια, Βασιλέως Ηρακλείου 30, 3ος όρ. πλατεία Αριστοτέλους,  Θεσ/νίκη
Εμψυχώτρια: Κατερίνα Γιαμαλή
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές αλλά και σε κάθε άλλο/η ομιλητή/τρια  που θέλει  να έχει καθαρό και ευκρινή λόγο.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η ορθή φώνηση, η άρθρωση και η προφορά.
Στο εργαστήριο oι συμμετέχοντες/ουσες θα διδαχτούν:
·    Στοιχεία ανατομίας για τη δομή και τη λειτουργία των οργάνων που παράγουν τη φωνή και τον φθόγγο, τα στοιχεία δηλαδή τα οποία αποτελούν τη βάση του προφορικού λόγου.
·    Δομή και φυσιολογία του αναπνευστικού συστήματος καθώς και ασκήσεις αναπνοής η οποία αποτελεί την «καύσιμη ύλη» της φωνής.
·    Στοιχεία της σύγχρονης γλωσσολογίας και φωνητικής, καθώς και ασκήσεις για τον ορθό τρόπο παραγωγής φθόγγων και τη διόρθωση της λανθασμένης άρθρωσης.
Ζητούμενο είναι η ευκινησία των φωνητικών οργάνων και η ετοιμότητα στη χρήση των αναπνοών μέσω ασκήσεων.
Το υλικό του εργαστηρίου είναι συνδυασμός τεχνικών και μεθόδων δασκάλων του θεάτρου, όπως οι Ν. Παπακωνσταντίνου, Σ. Καραντινός, Δ. Μυράτ, Τ. Μουδατσάκις, Α. Βαφιάς κ.ά.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κίνηση στο χώρο και ασκήσεις στο έδαφος. Επίσης, μπορούνε να έχουν μαζί τους, αν θέλουν, ελαφρύ στρωματάκι ή μια ατομική πετσέτα για τις ασκήσεις εδάφους.
Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες
Κόστος συμμετοχής:
Μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση: 8 €
Μη μέλη 15 €
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου. Σειρά προτεραιότητας έχουν τα μέλη του Δικτύου.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
α) να καταθέσουν το ποσό στον λογαριασμό ALPHA GR73 0140 2020 2020 02002 000277, δηλώνοντας οπωσδήποτε το επώνυμο και προσθέτοντας τη λέξη ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ.
β) να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης ΕΔΩ.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: προτιμάμε ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων (ebanking κ.λπ.). Η κατάθεση στο ταμείο της τράπεζας επιβαρύνει το Δίκτυο με πολλές κρατήσεις!
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 9/5/2018.
Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν e-mail με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της αίτησης καθώς και επιβεβαίωση της συμμετοχής τους στο εργαστήριο.
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Β. Ελλάδας
Επικοινωνία
Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, e-mail: antitsarb@gmail.com, τηλέφωνο: 6976716064
                             Δάφνη Μουστακλίδου: e-mail: dafni.artminds@gmail.com, τηλέφωνο: 6972294695
Πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr
Κατερίνα Γιαμαλή
Η Κατερίνα Γιαμαλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια», της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Α.Π.Θ. Είναι επαγγελματίας ηθοποιός και τραγουδίστρια από το 1982 και έχει συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε., το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική σκηνή, διάφορα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., καθώς και πληθώρα ιδιωτικών θιάσων. Έχει συνεργαστεί με πολλούς διακεκριμένους σκηνοθέτες. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, καθώς και σε δίσκους πολλών γνωστών συνθετών. Τέλος, έχει διδάξει ορθοφωνία στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και του Εθνικού Θεάτρου και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ίασμος» στη Θεσσαλονίκη. Η πιο πρόσφατη παραγωγή που παρουσίασε με επιτυχία στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι η παράσταση «Απόψε: Λόλα Μπλάου» του Γκέοργκ Κράισλερ και θα παρουσιαστεί για μία τελευταία φορά στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. στις 17 Μαΐου 2018.

art is our therapy