Προσεχη σεμιναρια

“Υoga & αυτογνωσία”

  με τις Τάνια Χρήστου & Δήμητρα Ζιώγα

   28  & 29 Απριλίου 

          «Σωματική επίγνωση και συναισθηματική ασφάλεια»

 

Στις 28 & 29 Απριλίου πραγματοποιούμε ένα διήμερο ταξίδι για να αφουγκραστούμε το σώμα μας και να κατανοήσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες. Σε ομαδικό πλαίσιο στήριξης και κατανόησης θα  προσεγγίσουμε τον εαυτό μας  με   “αυτοφροντίδα” και θα αποκτήσουμε συνειδητότητα των κινήσεων και της στάσης του σώματος, στα μέρη που βλέπουμε αλλά και που δεν βλέπουμε.

Στο κομμάτι της Αυτογνωσίας : ” πως ακούσω τον εσωτερικό μου εαυτό; ”
Η  Δήμητρα Ζιώγα θα μας μιλήσει για την φροντίδα της ψυχής και θα μας μυήσει στους τρόπους που γεφυρώνουμε τα συναισθήματα με το σώμα μας.   πως ακούσω τον εσωτερικό μου εαυτό;

Στο κομμάτι της Yoga
με την καθοδήγηση της Τάνιας Χρήστου θα περιηγηθούμε στο σώμα μας και θα παρατηρήσουμε τις αισθήσεις μας. Μέσα από απλές κινήσεις, θέσεις χαλάρωσης και τεχνικές αναπνοής θα δοκιμάσουμε να κινηθούμε με επίγνωση, στρέφοντας την προσοχή μας σε αυτό που βιώνουμε την κάθε στιγμή στο παρόν.

 

“Feelings are signals shooting from the depths of the unconscious mind, altering us that we need to pay attention. In that way, feelings are like a yoga pose. […] Part of the benefit of a regular asana practice is to remind us to pay attention. Feelings serve the same purpose.”

«Τα συναισθήματα είναι σήματα από τα βάθη του ασυνείδητου νου, που μας προειδοποιούν ότι χρειάζεται να δώσουμε προσοχή. Με αυτόν τον τρόπο, τα συναισθήματα είναι σαν μια πόζα της Yoga. […] Μέρος των ωφελειών μιας τακτικής σωματικής πρακτικής είναι να μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή. Τα συναισθήματα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό.» (  “What we say matters: Practicing Nonviolent Communication” Judith Hanson Lasater και Ike K. Lasater)

ΠΟΥ:” Script & ART ” – Βασ. Ηρακλείου 30, 3ος ορ.

ΠΌΤΕ:     28  & 29 Απριλίου 

Kόστος : 50 ευρώ

info– info@script-net.gr ή   scriptart.penelope@gmail.com
tel. 6936307305

 

” Characterization    AS   life “

 

  από Σεπτέμβριο 2018!

 

 Το  πρόγραμμα   απευθύνεται σε όλους,  ανεξαιρέτως συγγραφικής ή εκφραστικής τους ικανότητας.
Χρησιμοποιεί  ως βάση το  μοντέλο  που  εφαρμόζουν  οι σεναριογράφοι για τη δημιουργία μικρών ιστοριών-εικόνων στον κινηματογράφο και  στηρίζεται αποκλειστικά στις αρχές του characterization  ( πως δομείται ενας ήρωας/χαρακτήρας στην αφήγηση).

σε πρακτικό επίπεδο το Πρόγραμμα  είναι  3 μηνο / με  2ωρη εβδομαδιαία  απασχόληση

εδώ

καλλιεργούμε   τη δημιουργικότητα μας

ανακαλύπτουμε τη δύναμη της ελεύθερης έκφρασης

— ανασκαλίζουμε την κυριολεξία  λέξεων  &  δράσεων ενός  ήρωα  και μέσα από αυτή την κυριολεξία-αντικειμενικότητα,

— βουτάμε στις συνειδητές  κι  ασυνείδητες σκέψεις των ηρώων (κατά συνέπεια και στις δικές μας)

–παρατηρούμε  τους επαναλαμβανόμενους κύκλους & τα μοτίβα  στη ζωή ενός ήρωα ( όπως  και στην αληθινή ζωή)

 

Στην πορεία ανακαλύπτουμε  πως «ήρωας» (είτε λογοτεχνικός, είτε κινηματογραφικός) σημαίνει άνθρωπος με  όλα τα φωτεινά και σκοτεινά του σημεία, με πάθη, με διαδρομή γεμάτη δυσκολίες κι ανατροπές. Ανακαλύπτουμε πως όσο πιο «ανθρώπινοι» οι ήρωες μας  (άλλοτε ευάλωτοι  κι άλλοτε δυνατοί), όσο πιο «πρωταγωνιστές» κι αγωνιστές , τόσο πιο «πετυχημένη» αλλά και ουσιώδης  η  ιστορία μας.

Η  συγγραφή μπορεί να γίνει ένα εσωτερικό ταξίδι μέσα  μας. Μια διαδρομή  που  δεν έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό  ή  με την ανησυχία μας για το αν η ιστορία που θα παράγουμε είναι σωστή ή λογοτεχνικά όμορφη. Γίνεται το μέσον μας, το εργαλείο να είμαστε εμείς οι ίδιοι, ίσως και ο διάλογος που φοβόμαστε να κάνουμε με τους ήρωες ή με τον  εαυτό μας…

 

Ακόμη κι αν απλά καταγράφει κάποιος σημειώσεις, ποίηση, αποφθέγματα ή όνειρα έρχεται πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό. Είναι ένα παράθυρο σε ο τι έχει σημασία για κάποιον. Μπορεί να φέρει διαύγεια μέσα σ’ ένα κόσμο που μας βομβαρδίζει με μηνύματα και εικόνες για το ποιοι πρέπει να είμαστε και τι πρέπει να θέλουμε!”
Grason

 

με την Πηνελόπη Χριστοπούλου
ΠΟΥ:” Script & ART ” – Βασ. Ηρακλείου 30, 3ος ορ. 

INFO-Δηλώσεις συμμετοχής : info@script-net.gr  ή scriptart.penelope@gmail.com

 tel. 6936307305

   


art is our therapy