Καλώς ήρθατε στo Εργαστήρι   γραφής   Script & Artnet     

 

 

Σκοπός μας είναι …. να σας κάνουμε να γράψετε! Nα ακονίσετε το μυαλό και την πένα σας!

Να δημιουργήσετε!

            Να δώσετε ζωή στις ιδέες, τους ήρωες και τις ιστορίες που έχετε φανταστεί.

Να αναπτύξετε ή εξελίξετε το δικό σας προσωπικό στυλ!

Στην ομάδα μας, δύο πράγματα μας καθορίζουν και μας ενώνουν σαν δημιουργούς και σαν ανθρώπους: η αγάπη που έχουμε για τη συγγραφή αλλά και η πεποίθηση πως οι μέθοδοι και οι τεχνικές γραφής είναι κάτι που μπορεί ο καθένας να διδαχτεί και καλλιεργήσει.

 Μέσω τόσο των θεωρητικών «κανόνων»  όσο  και -κυρίως- της πρακτικής άσκησης, ανακαλύπτουμε ή εξελίσσουμε το προσωπικό μας στυλ έκφρασης, μαθαίνουμε τεχνικές που μας βοηθούν να «αντικαταστήσουμε» την πολυπόθητη έμπνευση, ενεργοποιούμε τη φαντασία αλλά και την καλλιτεχνική ευαισθησία μας.

Στόχος μας είναι στο τέλος της κάθε εκπαιδευτικής ενότητας ο μαθητής να έχει ολοκληρώσει ένα κείμενο της επιλογής του (θεατρικό, διήγημα, μια σειρά ποιημάτων, σενάριο ή παραμύθι) με την καθοδήγηση του υπεύθυνου διδάσκοντα.

Φροντίζουμε πάντα ένα  ποσοστό των μαθητών μας να προβάλει τις δημιουργίες του και  να εξασκείται  πρακτικά. Έτσι, προσπαθούμε να  δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές να αρθογραφήσουν ή να συμμετέχουν ως βοηθοί σε δραματοποιήσεις ή διασκευές κειμένων.

 

Επιθυμούμε την όσο το δυνατόν πληρέστερη επίτευξη των στόχων των μαθητών.

Εστιάζουμε στις ιδιαιτερότητες-γνωστικές ικανότητες του κάθε μαθητή χωριστά.

Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες, τους στόχους, στο επίπεδο αφοσίωσης και διαθέσιμο χρόνο του μαθητή (επιτρέποντας έτσι την αυτοδιαχείριση του χρόνου και του ρυθμού ενασχόλησης του).

Υιοθετούμε τη συστηματική αξιολόγηση των μαθητών μας απο τους διδάσκοντες αλλά και των καθηγητών απο τους μαθητές  μας !

Στο Script & Artnet  λειτουργούν  : 

 

               

                               

 

 

 

Είμαστε μέλη

 

  

Συνεργασίες


 

 

                      

        

                                                    

 

 

 

 

 

 

Ελληνικό κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου

 

 
Μαθήματα. Script-net :
Powered by Joomla 1.7 Templates