Εργαστηρι


“.. Αν μπορείς να μιλήσεις, μπορείς και να τραγουδήσεις

Αν μπορείς να περπατήσεις, μπορείς και να χορέψεις

Αν μπορείς να γράψεις το όνομά σου, μπορείς να γράψεις και μια ιστορία ..”

 

Σκοπός μας είναι  να σας κάνουμε να αγαπήσετε την τέχνη της  γραφής & του θεάτρου!
Nα ακονίσετε το μυαλό και την πένα σας!  Να δώσετε ζωή στις ιδέες, τους ήρωες και τις ιστορίες που έχετε φανταστεί.

    

                        

 

Πιστεύουμε στην

Τεχνική

Σε ένα επιτυχημένο έργο τέχνης συμμετέχουν ταυτόχρονα τόσο το ασυνείδητο όσο και το συνειδητό. Τόσο η έμπνευση (=ταλέντο), όσο και η τεχνική. Στο Script & ART   αντιμετωπίζουμε τη συγγραφική διαδικασία ως μια διαδικασία που έχει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, ως μια σειρά λογικών βημάτων που μπορεί ο καθένας να διδαχτεί.

Όπως σε οποιαδήποτε άλλη τέχνη που απαιτείται «χτίσιμο»- δημιουργία, έτσι και ο τεχνίτης -συγγραφέας έχει τη δική του εργαλειοθήκη. Η εργαλειοθήκη αυτή δεν είναι άλλη από το βαλιτσάκι των ιδεών του! Μέσα το βαλιτσάκι αυτό περιέχει καλά κρυμμένο ένα ολόκληρο οπλοστάσιο τεχνικών και tips που έρχεται να βάλει σε τάξη τις ιδέες, την πνευματική ακαταστασία που προκαλείται από τον καταιγισμό των σκέψεων….

ΧΩΡΟΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ & ΑΙΘΟΥΣΑ “WRITING AS HOBBY”

Πιστεύουμε στην

Έμπνευση & φαντασία

Οι περισσότεροι απο εμάς στην πραγματικότητα «προσποιούμαστε» πως είμαστε αυθόρμητοι και λειτουργούμε τη φαντασία μας ανάλογα με τον τρόπο που θεωρούμε πως πρέπει να φανταζόμαστε. Όταν ζητάμε από κάποιον να μας πει αυθόρμητα μια λέξη συνήθως μπλοκάρει μη ξέροντας τι να πει. Κι όμως, ο εγκέφαλος μας κατασκευάζει για εμάς ένα ολόκληρο σύμπαν και δε γίνεται να «κολλήσει» σε μια μόνο λέξη. Διστάζουμε όχι γιατί δεν έχουμε ιδέες αλλά γιατί απορρίπτουμε για ψυχολογικούς λόγους τις ιδέες που έρχονται απρόσκλητες.  Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην έμπνευση και σε  ασκήσεις που ανοίγουν το δίαυλο των ιδεών και εξάπτουν  τη φαντασία μας.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ “ART” – ΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Πιστεύουμε στην

Ψυχολογία

Ηρώων & συγγραφέα

Συγγραφή σημαίνει επίσης   και «ανθρωποκεντρισμός» και γνώση του «τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος». Κατανόηση για όλες τις φωτεινές και σκοτεινές πτυχές που φέρει το κάθε ανθρώπινο ον. Κάθε λογοτεχνικός ήρωας έχει ή καλείται να αντιμετωπίσει ένα «πρόβλημα» και κάθε λογοτεχνικό κείμενο μελετά ήρωες που διανύουν μια διαδρομή, ένα ταξίδι μέσα τους, συνείδησης. Όμως ποιος γράφει ένα έργο όπου οι χαρακτήρες είναι λιγότερο ενδιαφέροντες από τον ίδιο;-

ΑΙΘΟΥΣΑ “SCRIPT” : XΩΡΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

AIΘΟΥΣΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

AΙΘΟΥΣΑ “SCRIPT”

photo by Πηνελόπη Μαμάη 

art is our therapy