δημιουργικη γραφη

[…Πως διαχειριζόμαστε την πνευματική μας «ακαταστασία» στη δημιουργική γραφή και πως βάζουμε σε τάξη τις σκέψεις μας;
Πως χτίζεται μια ιστορία; Ποιές οι τεχνικές για να αντλούμε έμπνευση; Ποια τα συγγραφικά εφέ για την πρόκληση συγκίνησης στον αναγνώστη; ]

Όπως κάθε τέχνη  έτσι και η συγγραφή έχει τη δική της «εργαλειοθήκη», το δικό της απαραίτητο βαλιτσάκι από εργαλεία.

Τα εργαλεία αυτά, οι κανόνες  που διέπουν την  κάθε αφήγηση,  στηρίζουν γερά  και υποστηρίζουν την ιστορία μας   όπως ακριβώς για  να χτίσουμε ένα σπίτι χρειάζονται συγκεκριμένα κατασκευαστικά υλικά στήριξης για τα θεμέλια του. Στη συγγραφή  οι  κανόνες δεν είναι τίποτα άλλο  απο  μια σειρά λογικών βημάτων ενώ  οι τεχνικές  τίποτα περισσότερο απο τα εφέ  που  φωτίζουν  το σύμπαν  του έργου  μας  και  παρασέρνουν  τον  αναγνώστη  ώστε αυτός να συγκινείται, να προβληματίζεται, να αγωνιά, να ταυτίζεται. Η τέχνη της γραφής διδάσκεται όσον αφορά τις τεχνικές της όπως οποιαδήποτε άλλη τέχνη, καλλιεργείται με την εξάσκηση και δυναμώνει με την εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ειλικρινής  διάθεση να την εξερευνήσεις.

*στόχος:  στο τέλος του προγράμματος  ο κάθε μαθητής  έχει ολοκληρώσει ένα διήγημα  ή μονόλογο, με θέμα της επιλογής του.Kόστος : 40 ευρώ / μηνιαίως  (2h/εβδομάδα)

 Συντονίζει η  Πηνελόπη Χριστοπούλου

INFO – Δηλώσεις συμμετοχής / info@script-net.gr /  tel. 6936307305

 

Script & ART “/ Πλατεία Αριστοτέλους, Βασ. Ηρακλείου 30, 3ος ορ.  

 

 

 


~ art  is  our  therapy  ~